Обратно към категорията

Двама мъже от Новозагорско са задържани с марихуана на стойност над 48 хиляди лева

Добавено на: 12.11.2022 16:23
   

Двама мъже от Новозагорско са задържани с над осем килограма марихуана на стойност над 48 хиляди лева. Това съобщи пред журналисти тази сутрин Ваня Белева, говорител на Окръжната прокуратура - Сливен, които ръководят разследването. Досъдебното производство е за разпространение на високорискови наркотични вещества в големи размери.

Мъжете са на 56 и 39 години, те са заловени в района между Нова Загора и село Полско Пъдарево в момента на подготовка за продажба на над осем килограма марихуана. На двамата са предявени обвинения за държане и разпространение на наркотици в големи размери

Към момента те са с мярка за задържане до 72 часа, предстои в понеделник прокуратурата да внесе искане на постоянна мярка "задържане под стража". За такива престъпления със значителна обществена опасност се предвиждат наказания от три до 12 години затвор и глоба, посочи Ваня Белева. Двамата са привлечени като съучастници, има и други, които са подпомагали престъпната им дейност. Предстои да се събират доказателства за прецизиране на обвиненията.

Операцията по задържането е проведена на 10 ноември и тогава са задържани трима души, каза Слав Добрев от сектор "Борба с организираната престъпност" - Сливен. За тях са събирани данни в продължение на шест месеца, от които става известно, че те се занимават с производство на марихуана от началото на 2021 година. Отглеждали са наркотика в новозагорски село, като е бил изсушен и подготвен за пазара. Те не са криминално проявени, разпространявали са малки количества на местно ниво. Заловеното количество е трябвало да бъде разпространено на територията на страната.

Третият мъж не е задържан, тъй като не са събрани категорични доказателства за това, че е знаел за престъпната дейност на другите двама, уточни прокурор Белева.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!