Обратно към категорията

Две първи награди са заслужили възпитаници на природоматематическата гимназия в Сливен в седмата сесия на Ученическия институт на БАН

Добавено на: 22.11.2020 08:19
Снимки: БТА
   

Две първи награди заслужиха възпитаници на ППМГ "Добри Чинтулов" в условията на дигитална среда, в седмата сесия на Ученическия институт на БАН. Това съобщиха от учебното заведение.
В конкуренция на общо 68 проекта от 20 български града, две възпитанички от ППМГ "Добри Чинтулов"-Сливен успешно са защитили в платформата ZOOM своите разработки и са били класирани на първо място, всяка в своята област. Общо 26 от проектите, включително и тези на двете сливенски гимназистки, са подготвени от 22-те малки учебно-изследователски общности, с които УчИ - БАН работи през 2019 и 2020 г. по едноименния проект на програма "Образование с наука", финансирана от Министерството на образованието и науката. Проектът е приключил успешно, въпреки сложната обстановка в страната и ограниченията заради епидемията от Covid-19.
Александра Апостолова от 11 в клас е представила историческо изследване под надслов "Сага за Вороневски и Голикови", а Христина Димитрова от 12 в клас е защитила интердисциплинарен проект, посветен на трансплантациите. В съавторство с бившата ученичка на гимназията Ралица Жекова, Христина се е представила с постер под надслов "Донорството - мисия възможна". Научен ръководител и на двете ученички е старши учителят по история и цивилизация в ППМГ "Добри Чинтулов", Сливен, Цветалина Топракчиева.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!