Обратно към категорията

Едни от най-добрите български рок-групи на Джулай морнинг край язовир Жребчево

   

Едни от най-добрите български рок-групи на Джулай морнинг край язовир ЖребчевоЧетири от най-добрите български рок-групи: „Епизод“,“Обратен ефект“,“Конкурент“ и „Атлас“ са се отзовали на поканата да свирят за Джулай морнинг край брега на язовир Жребчево до останките от потопената преди половин век църква „Свети Иван Рилски“, съобщи секретарят на община Твърдица Пламен Курумилев.

Стартът ще бъде даден веднага след залеза на слънцето, първи на импровизираната сцена ще излязат музикантите от „Обратен ефект“, а след полунощ ще забият колегите им от „Атлас“, концертът ще продължи до първите слънчеви лъчи към 05,15 часа на 1 юли.

Посрещането на Джулая в местността Запалня, кръстена на потопеното в чашата на язовира село, чийто камбани бият от камбанарията в Твърдица става за втори път, от няколко години в публичното пространство се лансира идеята за възстановяване на полуруразрушения храм и превръщането му в атракция.

От 6 години язовирното ниво не е стигало да останките на църквичката, в която по инициатива на отделни свещеници вече са поставени икони и ентусиасти палят свещички. Според местните вече няколко млади двойки са избрали считаното за заредено с енергия място за венчавка.

За пръв път от далечната 1965 година в местността Запалня ще прозвучи камбанен звън, това ще стане чрез магнетофонен запис, намерението на наследниците е това лято да поставят камбана над храма, който е без покрив.


Източник: monitor.bg

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 фиуууу 17.06.2019 13:19

цццц , не са начекнаха...


Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!