Обратно към категорията

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 27 сигнала в дните от 28 юни до 1 юли

Добавено на: 01.07.2024 10:08
   

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 27 сигнала в дните от 28 юни до 1 юли. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки щети, възникнали в сухи треви и отпадъци от екипи на РСПБЗН-Сливен /13/, РСПБЗН-Нова Загора /5/, РСПБЗН-Котел /1/. Оказана е техническа помощ при 2 от сигналите.  Един сигнал се е оказал недействителен

Два екипа на РСПБЗН-Нова Загора, един екип на РСПБЗН-Сливен и петима служители на ДГС – Нова Загора са успели да спасят 1000 декара гори, 6 сгради, пчелни кошери и домашни животни при пожар в землището на село Баня. Сигналът е получен на 29 юни в 17,11 часа за пожар в селскостопанска постройка за животни в местността Косьовия ръкав край язовир Жребчево, в землището на село Баня. Първоначално запалени сухи треви обхващат селскостопански постройки и унищожават покривните им конструкции. Унищожени са 50 декара сухи треви и 350 кв.м. покривна конструкция. Спасени са 200 декара смесена гора, 800 декара иглолистна гора, 9 броя домашни животни/телета и прасета/ и 55 пчелни кошери.

 

Три екипа на РСПБЗН-Твърдица, един екип на РСПБЗН-Сливен, петима служители на ОГС и 10 доброволци са гасили пожар в селскостопански обект в квартал „Козарево“ на Твърдица. Спасени са 10 декара рози, 5000 декара иглолистна гора, 3 декара дървета пауловния и пчелни кошери. Сигналът е получен на 30 юни в 12,26 часа за пожар в трактор с две ремаркета, превозващ бали. Пожарът е унищожил двете ремаркета, 300 бали с фураж, 3 декара с дървета пауловния и 15 декара рози. Причината за пожара е в процес на установяване.

 

Късо съединение е довело до запалване на селскостопанска постройка в село Гавраилово. Сигналът е получен на 29 юни в 10,09 часа. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожени са домашно имущество, дограма, хранителни продукти. Спасена е една сграда.

 

Днес, малко след полунощ, е получен сигнал за горящи леки автомобили  в село Блатец. Автомобилите са „БМВ“ и „Хонда Сивик“ и са били паркирани  на улица в селото. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Пожарът е унищожил автомобилите. Причината за произшествието е в процес на установяване.

 

 

 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!