Обратно към категорията

От Фонда за устойчиви градове подкрепят развитието на Сливен и Ямбол като една икономическа зона

Добавено на: 12.09.2019 12:19
   

Фонд Флаг /Фонд – устойчиви градове застава зад идеята и се включва в проекта за създаване на една икономическа зона между Сливен и Ямбол. Това стана ясно от думите на Надя Данкинова, която е изпълнителен директор на Фонда. В сряда тя присъства на представянето на бизнес каталога „Инвестиционна дестинация Сливен и Ямбол“. Той е стратегически комплект от продукти, съдържащи актуални данни на трендовете и визия за индустриалното бъдеще на региона. Целта му е да подпомогне местните власти в процеса по утвърждаване на идентичност, брандиране и популяризиране на града, както и при привличането на високотехнологични инвеститори в региона.

„Обединението е важно. Изключително вярвам в икономическото развитие на този регион. Според мен от много години спи идеята за обединение на двата региона по отношение на инвестициите, по отношение на туризма, защото за индустриите географските граници са доста размити. Бъдещето е на онези хора, които успяват да преодолеят чисто местен шовинизъм и да гледат по-широко на територията като такава. Затова аз изключително вярвам в бъдещето на този индустриален регион. Той има невероятен потенциал. Имаме вече някои интересни инвеститори в Сливен, включително инвеститори от Сливен за Ямбол. Това е пример в подкрепа на това, което представяте. Бъдещата зона наистина може да бъде подкрепена. Много ще се радваме, ако голяма част инвестициите на фонда, са на тази територия“, заяви Надя Данкинова.  

Фонд за устойчиви градове е един от трите фонда за градско развитие в България. Инвестира на територията на София и на Южна България. Това е инвестиционен фонд, създаден със средства от Оперативна програма „Региони в растеж“. Той е насочен да инвестира основно в създаване на нови индустрии, реновиране на изоставени градски терени, разчистване на изоставени и стари фабрики и сгради, в създаване на нови такива за бизнеса, индустриални зони, спортна инфраструктура, културна инфраструктура и всички свързани с тези дейности.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!