Обратно към категорията

Гимназията по електротехника „Мария Кюри“ в Сливен отбелязва 60-годишен юбилей

Добавено на: 11.05.2023 14:43
   

60-годишен юбилей чества тази година Професионалната гимназия по електротехника и електроника „Мария Склодовска Кюри“ в Сливен. Годишнината беше отбелязана тържествено днес в сградата на училището. На събитието по повод юбилея присъстваха настоящи и бивши директори, учители и ученици. Гости на празника бяха кметът Стефан Радев и председателят на Общинския съвет Димитър Митев.

В приветствието си към присъстващите кметът изтъкна важната роля на гимназията и приноса й за развитието на образованието в Сливен. Той подчерта, че са големи перспективите пред завършващите училището.

„Гимназията по електротехника и електроника „Мария Кюри“ е част от гръбнака на професионалното образование в Сливен. През годините индустрията се променя, цели отрасли, които са били основен потребител на кадри от професионалното обучение, сега или ги няма или са силно трансформирани, но се появяват нови предизвикателства. Убеден съм, че на базата на традициите, които има тази гимназия, ще бъдете важна част от цялата инфраструктура на икономическото развитие на нашия регион“, каза кметът.

Той благодари на всички преподаватели и ръководители, които през годините са подготвяли учениците, давали са им солидна основа, мотивация и вдъхновение. Стефан Радев подчерта, че бивши възпитаници на гимназията днес са успешни ръководители, научни работници, мениджъри, което е най-големият атестат за качеството на образование, което се дава в училището.

Кметът връчи Плакет на Община Сливен на директора Татяна Башева-Кънева по повод 60 години от създаването на гимназията.

Тя благодари на Стефан Радев и Общината за подкрепата, както и на своите бивши, настоящи колеги и ученици.

„Съдбата на стотици семейства е свързана с училището и те се гордеят с това. Огромно благодаря на всички учители и директори, с които съм имала възможност да работя през годините. Това са професионалисти, достойни и мъдри хора. Благодаря и на хилядите ученици, избрали да свържат съдбата си с училището и са повярвали в нас. В тях вложихме най-доброто от себе си, за да бъдат добри хора и отлични специалисти“, каза Башева.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!