Обратно към категорията

Известни български музиканти ще участват във Фестивала на етносите, багрите и котленския килим

Добавено на: 14.07.2022 11:36
   

Известни музиканти ще участват във Фестивала на етносите, багрите и котленския килим, съобщиха организаторите от община Котел.  Сред тях са група „Тоника СВ“, Маргарита Хранова, ДФА „Филип Кутев“, рокаджиите Станислав Сланев – Стенли, Димитър Ковачев – Фънки, Слави Вълчев и Николай Николаев и рок-група “Jambol Project”.

В програмата на фестивала, който ще се състои от 29 до 31 юли в парк „Изворите“, са включени традиционен занаятчийски базар, демонстрацията на тъкане и естествено багрене на вълна, изложение на котленски и гръцки килими, експозиция на котленски носии, просфорни печати, женски накити и две фотоизложби – „Спомени от Котел“ и „Котленските килимарки“.

Към познатите четири импровизирани села на етносите - българско, турско, каракачанско и ромско, тази година за първи път ще има и пето – на Република Корея. За първа година ще бъде представена куклата " Котленчето" – събирателен образ на фестивала. За децата са предвидени игри в „Омагьосаното село на Баба Яга“, „Къщичките на джуджетата“, както и в „Работилницата на елфите“.

На 30 юли от 13 часа ще започне VII-та Национална среща на лютиерите в България „Родолюбие“. Ще има майсторска надпревара за обявяване на инструмент за 2022 г. в категории: „Гайда“, „Кавал“, „Гъдулка“, „Тамбура“ и „Тъпан". От 19:00 часа Национално дружество „Традиция“ ще представи възстановка „Ограбването на турската хазна от четата на Алтънлъ Стоян войвода“, от 19:30 часа  ще има кукерско шествие с участие на кукери от Стралджа.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!