Обратно към категорията

Кметът на Сливен се срещна с Тина-Мария Бурова - носител на почетното отличие „Национална диплома“

   

Кметът на Сливен се срещна с Тина-Мария Бурова - носител на почетното отличие „Национална диплома“

Кметът на Сливен Стефан Радев се срещна с носителя на почетното отличие „Национална диплома“ - Тина-Мария Бурова. Тя бе официален гост на днешния брифинг на общинското ръководство по покана на кмета. Преди дни Тина-Мария получи отличието лично от образователния министър Красимир Вълчев, което се връчва на зрелостници с отличен успех по всички учебни предмети, вписани в дипломата за средно образование.
 
„С основание можем да се гордеем от факта, че наша съгражданка е показала такива високи и забележителни резултати в обучението си. Пожелавам й да разширява все повече своя кръгозор и да получи най-доброто образование. Тина Мария е пример за млад човек, който благодарение на любовта си към знанието, може да постигне и най-високите цели, които си постави“, заяви Стефан Радев. Той подари на бъдещата студентка "Енциклопедия на България" и й пожела да сбъдва мечтите си с лекота. Кметът изрази надежда, че един Тина-Мария ще се завърне в родния град, за бъде част от сливенската общност.
 
Тя сподели, че е приета да учи в University College London и ще изучава медицинска химия. Има желание да се занимава с изследователска дейност за разработка на нови медикаменти или с медицина.
 
Тина-Мария Димитрова Бурова е възпитаник на ППМГ „Добри Чинтулов“ и е постигнала пълен отличен успех през гимназиалния етап на обучение, оценки Отличен 6.00 на трите държавни зрелостни изпита, на които се е явила, лауреат е от националната олимпиада по английски език и е с високи резултати от националните олимпиади по биология и химия.

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!