Обратно към категорията

Кметът на Сливен и ученици от СУ „Константин Константинов“ откриха Седмицата на гората

Добавено на: 04.04.2022 12:30
   

Кметът Стефан Радев и ученици от трети клас от Средно училище „Константин Константинов“ се включиха в залесителна акция, организирана от Общинско предприятие „Земеделие, гори и водни ресурси“. Тя е по повод Седмицата на гората, която започва от днес и ще продължи до 10 април. Тази година инициативата ще премине под мотото „Аз обичам гората”. В двора на училището сливенският градоначалник, заедно с ученици и служители на предприятието, посадиха различни дървесни видове. Пред участниците бе демонстрирана и техника за залесяване. Бяха монтирани и две къщички за птици.

„Това е един от начините децата да се учат на отговорност и уважение към природата. Гората е много важна за живота на хората и за цялата планета. От една страна, тя е силна, от друга – крехка. Затова има нужда от нашата подкрепа, да се съхрани и да ни радва. Всяко дърво, което засаждаме, е богатство за всички нас“, заяви кметът Радев.

Учениците имаха възможност чрез мултимедийна презентация да се запознаят с ползите от горите и залесяването, представени от директора на общинското предприятие инж. Даниела Йорданова. Беше обърнато внимание и на това, че за да се запазят горите не трябва да се късат диворастящи цветя и гъби, да не се чупят клоните на дърветата, да се посади цвете или дърво.

„Българският народ от векове храни почит към гората. За нас гората е единство и ще остане такава. Ние всички не можем без нея нито днес, нито утре. През тази седмица се опитваме да покажем по какъв начин да се запазят горите и биоразнообразието, колко те са ценни и подпомагат живота на всеки един от нас“, заяви в рамките на презентацията инж. Йорданова. Тя бе запозната с еко проекти, изработени от учениците по повод Седмицата на гората. Със своите начални учители те са изработили още знамена и плакати с тазгодишното мото на инициативата.

По покана на директора на училището Весела Паскалева Стефан Радев посети и новооткрития STEAM център „Планета ЦЕРН“.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!