Обратно към категорията

Кметът Стефан Радев връчи награди на ученици, отличени от национални и международни състезания

Добавено на: 24.05.2023 18:00
   

Ученици, носители на награди от национални и международни състезания, олимпиади и конкурси, с високи постижения в науката, изкуството и спорта през изминалата учебна година, бяха отличени от Община Сливен. Кметът Стефан Радев връчи наградите на 82 деца и младежи от сливенските училища  по време на церемония, включена традиционно в програмата за отбелязване на 24 май –Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!

Награди получиха и спечелилите отбори от провелото се по-рано през месеца Общоградско състезание „Пиша и чета правилно“, на което близо 80 деца на възраст от първи до седми клас мериха сили в категории четене, краснопис, рецитиране на стихотворение, правилно писане, редактиране на текст, решаване на кръстословица и есе.

 „Поздравления всички деца, които имах удоволствието да наградя днес. Поздравявам учителите, които ги подготвят, както и техните родители за подкрепата, която дават на децата си по пътя на изграждането им като образовани и подготвени за живота личности“, каза кметът.

По време на награждаването със свои изпълнения се включиха децата от проекта „Музиката вместо улицата“. След това, на откритата сцена на площада, концерт изнесе ансамбъл „Пирин“


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!