Обратно към категорията

Конкурс по изработване на театрални кукли ще се проведе в Сливен

Добавено на: 04.02.2021 09:37
Снимки: dnews.bg
   

Регионалната библиотека "Сава Доброплодни" ще проведе десети Национален конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои в рамките на XXIII Национален фестивал на детската книга –Сливен, 11-13 май 2021г, съобщават от Dnews.

В конкурса могат да участват деца и юноши на възраст от 7 до 16 години, разделени в три възрастови групи: 7 – 10 години, 11 – 14 години, 15 – 16 години. Всеки участник има право да представи до 2 броя кукли. Куклите да са с височина по-голяма от 35см.
Компетентно жури ще оцени творбите. Наградите на отличените участници ще бъдат връчени на специална церемония в дните на фестивала.

Куклите за конкурса да са с обозначени на тях трите имена, възраст (навършени години), училище, адрес, телефон и e-mail за контакти.

До 5 април изработените творби трябва да се изпращат на адрес: 8800 гр. Сливен, ул. “Никола Карев” № 1, Регионална библиотека “Сава Доброплодни”, За Националния конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои.

Домакините обявиха, че куклите на участниците в конкурса не се връщат. С тях ще бъде уредена изложба, която може да бъде посетена в дните на фестивала. Куклите на отличените участници ще бъдат включени в експозицията на единствения в България Музей на театралната кукла на любимите литературни герои уреден в РБ „Сава Доброплодни” - Сливен.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!