Обратно към категорията

Котел се подготвя за фолклорния празник „Балканът пее и разказва“

Добавено на: 07.06.2022 13:06
   

Котел се подготвя за фолклорния празник „Балканът пее и разказва“, съобщиха от общинския пресцентър. Неговото 49-то издание ще се състои на 11 юни на площад „Възраждане“, а при лоши метеорологични условия - в залата на Народното читалище „Съгласие-Напредък“.

Програмата ще започне в 10:00 ч. с празнично дефиле на всички участници от Галатанското училище до пл. „Възраждане”, където кметът Коста Каранашев ще ги приветства и ще се състои предаване на летописната книга на празника. В 11:30 ч. ще започне музикалната програма, като по предварително изтеглен жребий ще се представят участниците от Котел, Елена, Трявна, Гурково, Твърдица и Дряново. От 14:30 ч. ще бъдат връчени награди в конкурса за пафти от времето на Възраждането (моделите им са изработени от биоматериали), както и грамоти на участниците. Програмата ще завърши с предаване на знамето на следващия град-домакин на празника – Твърдица.

„Балканът пее и разказва“ е фолклорен празник на градовете Котел, Елена, Трявна, Дряново, Твърдица и Гурково, и всяка година се провежда в някой от тях на ротационен принцип. Гостите на Котел ще се докоснат до специфичния песенен и танцов фолклор на Стара планина и ще разберат кои са местните занаяти.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!