Обратно към категорията

Крепост „Туида“ отчита ръст на посетителите през летния сезон на 2023 г.

Добавено на: 21.07.2023 11:11
   

Ръст на посетителите през 2023 г. отчита Късноантична и средновековна крепост „Туида“. От старта на пролетно-летния сезон през месец април т.г., един от най-атрактивните сливенски туристически обекти е посетен от над 5000 посетители. Сред тях са български и чуждестранни туристи. С около 1000 са се увеличили посетителите тази година в сравнение с предходната 2022 г. Отчита се ръст на груповите посещения през юли и се очаква тенденцията да се запази и през август. Най-голям интерес се забелязва към пакетните услуги и образователните програми, които се предлагат в обекта. Силен е интересът и към събитията, традиционно  провеждащи се на сцената в крепостта.

Чуждестранните туристи, посетили обекта, са преобладаващо от Европа, но се забелязва повишаване и на броя на туристите от по-далечни дестинации.

Все повече жители на община Сливен избират площите зад крепостните зидове за своите празници – детски рождени дни, сватбени ритуали и др.

Крепост „Туида“ продължава да бъде на първо място в класациите на различни платформи за предложения за посещения в региона. Оценките, които поставят посетителите, са преобладаващо „отлични“ и „много добри“.

През летния период туристическият обект е достъпен за посетители от 9 до 20 ч., без почивен ден.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!