Обратно към категорията

Криминалисти изнасят лекции за вредата от наркотиците

Добавено на: 12.12.2019 13:19
   

Четвърта по ред среща се проведе вчера в сградата на ОДМВР-Сливен на ученици от ПГПЗЕ „Захарий Стоянов” и полицейски служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност”. Инициативата е на ръководството на гимназията. Темата на срещите е наркотиците и вредата от тях, като целта е учениците да се запознаят с рисковете, които крие употребата на наркотични вещества. Лекциите се водят от инспектори от сектор „Противодействие на криминалната престъпност”, които работят по линия „Наркотици” и са запознати в детайли с проблема. По време на срещите учениците се докоснат до пряката работа на полицейските служители, запознават се с реални събития и съдби на хора, повлияни от наркотиците. Могат да видят вредата която те причиняват, както на хората, изпаднали в зависимост, така и на хората, извършващи престъплението.

На вчерашната среща беше представен проектът на Пламена Зенгинова, ученичка от 11 клас в същата гимназия. Той е озаглавен „Психоактивни вещества и видове наркотици”. Идеята на 17-годишното момиче е да запознае своите връстници с основните видове наркотични и упойващи вещества, на които всеки може да стане жертва, и влиянието им върху организма и психиката на хората.

По време на срещите полицаи и ученици беседват и коментират житейските ситуации, които могат да принудят човек да посегне към наркотиците. Обсъждат важността всеки един от тях да успяват да реализира своя потенциал и цели, без наркотични вещества, запазвайки живота и здравето си.

Противодействието на престъпленията, свързани с наркотични вещества, остава приоритетно в работата на ОДМВР-Сливен. Ръководството на дирекция е отворено за сътрудничество в проекти, инициирани от страна на останалите институции, партньори на МВР по изпълнение на Националната стратегия за борба с наркотиците, което включва широко участие на държавни и общински институции, частния сектор и структури на гражданското общество.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!