Обратно към категорията

МБАЛ „Д-р Иван Селимински“- Сливен има план за увеличаване на леглата при евентуална зараза с COVID-19

Добавено на: 09.03.2020 14:20
   

Болницата има изработен план за увеличаване на възможностите за хоспитализация на пациенти с коронавирус. Това заяви изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен д-р Васислав Петров след заседание на Общинския кризисен щаб, който се сформира днес от кмета Стефан Радев. Отделението по инфекциозни болести е оборудвано с всички необходими средства и са взети мерки, защото то ще поеме първия удар от евентуална зараза от COVID-19 в областта.

На следващ етап, ако местата в инфекциозно не достигат, се предвижда извеждане на пациентите от сектора по фтизиатрия,  където да се настаняват болни от новия вирус. „Тъй като ситуацията е динамична, ако с тази мярка леглата не достигнат, ще се преструктурира и Отделението по кожни болести, чиято сграда позволява  пациентите да бъдат изолирани от болницата“, каза д-р Петров.

Той съобщи още, че двама пациенти – мъж и жена, са хоспитализирани тази сутрин в Инфекциозното отделение. Те са пътували от Италия и мъжът е със симптоми на вирусно заболяване.

„Въпреки, че няма симптоми, жената също е приета в болницата и изолирана. Ще бъдат пратени проби за изследване и ще ги изолираме за определения срок на карантината“, допълни той.

Засега сливенската областна болница има предпазни материали, но се надява тя да бъде включена в преразпределението на предпазни облекла и маски от Министерството на здравеопазването, които се чакат да бъдат доставени от Турция.

От директора на РЗИ-Сливен д-р Петя Балулова стана ясно, че наблюдаваните за признаци на коронавирус в областта са 53-ма души. Информация за тях е получена от органите, упражняващи държавен здравен контрол по границата и осем нови, които се обработват. С помощта на всички общини от област Сливен и органите на МВР се издирват хора, които са пътували до рискова държава, за да останат под карантина и да бъдат наблюдавани. Линейките, които ще обслужват такива пациенти, са от Центъра за спешна медицинска помощ.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!