Обратно към категорията

В МБАЛ "Хаджи Димитър" в Сливен започва вътрешна проверка по случая със загиналите при пожар пациенти (ВИДЕО)

Добавено на: 14.11.2021 11:50
   

В МБАЛ "Хаджи Димитър" в Сливен започва вътрешна проверка по случая със загиналите при пожар пациенти. Това каза пред журналисти директорът на МБАЛ "Хаджи Димитър" в Сливен д-р Пенко Пенков.
По думите му, противопожарната инсталация се е задействала около 3.00 часа сутринта. Според него стаята е била заключена, ключът е бил отвътре, като се е наложило вратата да бъде разбивана. В другите стаи нямало ключове. Вътре са открили тримата пациенти, които са били задушени. "Най-вероятно става дума за подпалване на кислорода от запалка, която е намерена в леглото на единия пациент, каза Пенков. Вероятно е от цигари, персоналът разказва, че единият от пациентите е ходел често при тях, за да иска цигари." Според него три минути са минали, докато се е задействала противопожарната инсталация. От болницата, по думите му, са реагирали по правилата. След като са разбили вратата, са изключили кислорода. Той отрече да е допусната грешка от страна на персонала на болницата.
Пет души от отделението са били евакуирани, няма пострадали от други стаи. Починалите пациенти не са били тежко болни.
Инцидентът е станал преди 3.00 часа тази сутрин на четвъртия етаж в болничната сграда. По информация на полицията е ликвидиран е в 3.55 часа. Дежурен екип е останал на място до 4.20 часа. В болничната стая са открити двама починали и един пострадал с множество изгаряния, който е откаран от екип на ЦСМП - Сливен, като по-късно е починал от раните си. Евакуирани са шестима болни от две съседни стаи в отделението. Нанесени са материални щети - мебели, опушени стени, един кислороден апарат. Загиналите мъже са на възраст 66, 70 и 81 години.
Според директора на РД"ПБЗН"-Сливен комисар Владимир Демирев се изключва вероятността пожарът да е причинен от кислородната инсталация. Сред версиите, които полицията разследва, е небрежност от страна на пациентите.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!