Обратно към категорията

Местният парламент в Сливен прие тазгодишната програма за общинските имоти

Добавено на: 27.01.2022 13:53
   

Внесеното от кмета Стефан Радев предложение за предоставяне на дарение на българската диаспора в Твърдица, Република Молдова, получи пълна подкрепа на днешната сесия на местния парламент. То е в размер на близо 15 хил. лв. и включва - рехабилитационна количка за деца, необходима на рехабилитационния център в града, спортна екипировка, пособия и оборудване за детски футболен клуб, косачка за трева, пейки за зрители, телевизор и настолен компютър с монитор.

Общо 34 точки бяха разгледани и гласувани в рамките на редовното заседание. Сред тях са тазгодишната програма за управление и разпореждане с общински имоти, както и утвърждаване на списъка на общинските жилища по предназначение за 2022 г.

Подкрепа получиха още Отчетът за изпълнение на Програмата за развитие на туризма на община Сливен за миналата година и програмата за 2022 г.

Предложението за участие на кмета Стефан Радев, като представител на Община Сливен в заседание на общото събрание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на  обособена територия, обслужвана от ВиК-Сливен, също получи необходимата подкрепа. Извънредното заседание е насрочено за 31 януари.

Една от точките в дневния ред бе оттеглена. Тя касае проектиране и изграждане на трасе на  водопроводно отклонение от съществуващия водопровод на с.Чинтулово. Кметът Стефан Радев поясни, че оттегля предложението на този етап, като Община Сливен ще изиска допълнителна информация от ВиК-Сливен дали и доколко отклонението ще се отрази на водоснабдяването на селото. Предложението за изграждане на временна площадка за строителни отпадъци не получи необходимото мнозинство.

Общинските съветници гласуваха промяна в състава на Управителния съвет на Общински фонд „Култура“. На мястото на Силва Топузян, като представител на съюз на музикантите, ще бъде включена Кремена Оксенкруг – директор на Сливенския симфоничен оркестър.

Бяха гласувани и обичайните разпоредителни сделки с общинска собственост, отпускане на средства и помощи за граждани. В рамките на сесията беше утвърден и миналогодишният отчет за дейността на Комисията по стипендии.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!