Обратно към категорията

МКБТХ – Сливен: 73 жени лишени от свoбода бяха обхванати в кампания за превенция на трафика на хора с цел сексуална експлоатация

Добавено на: 29.05.2023 10:09
   

Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр. Сливен в партньорство с Главна дирекция „Изпълнение на наказанията”, Затвора Сливен осъществиха ежегодната информационна кампания за превенция на трафика на хора с цел сексуална експлоатация и насилствена проституция.

В рамките на партньорската инициатива бяха обхванaти 73 жени лишени от свобода в Затвора Сливен, включително и от Затворническите общежития от открит тип (ЗООТ) „Сливен” и „Рамануша”. Осъществиха се 5 прожекции на късометражния филм „The Seaside” / „На брега на морето”, предоставен на МКБТХ – Сливен от фондация А21 България. Обсъдиха се и възможностите за докладване на престъплението чрез Националната телефонна линия за борба с трафика на хора – 080020100.

Основна стратегическа цел на инициативата е подпомагане процеса на успешна социална реинтеграция на жените след изтърпяване на присъдата и напускане на затвора, чрез предоставяне на информация за престъплението трафик на хора, най-честите методи на въвличане и начините за предпазване от попадане в сексуална експлоатация и насилствена проституция.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!