Обратно към категорията

Модерен център за видеонаблюдение в реално време беше открит в Община Сливен

Добавено на: 19.09.2019 14:03
   

Нов център за видеонаблюдение към Община Сливен беше официално открит днес. Кметът Стефан Радев заяви, че основната цел е повишаване сигурността на гражданите и опазване на обществения ред, в партньорство с МВР

„Новата система дава видимост в реално време. Тя дава връзка и с полицията. Това, което правим, е да разширяваме системата в града. От първостепенна важност за нас е общинската собственост, общата инфраструктура, за която сме отговорни и трябва да пазим. Използваме системата и за превенция срещу нарушения и престъпления, за анализ на данни, на трафик. Модерните, камери, които слагаме, имат много аналитични функции“, каза Стефан Радев.

Директорът на ОДМВР-Сливен ст. комисар Димитър Величков подчерта за доброто взаимодействие на полицията с Общината.

„Отдавна се говореше за видеонаблюдение в нашия град и ето – това е факт, благодарение на Община Сливен, в лицето на кмета Стефан Радев и общинската администрация. Системата ще бъде от изключителна полза за работата на МВР. А именно – разкриване на тежки криминални престъпления, защото тези камери са от високо технологичен клас и успяват да локализират мястото, събитието, прихващане на номера. Те ще ни помагат и при тежки пътни произшествия и ползотворната ни работа и взаимодействие с Община Сливен е факт. Благодаря на кмета за този високотехнологичен проект, който в бъдеще ще бъде от изключителна полза за нас и ще подсигурява сигурността на гражданите на Сливен“, каза Величков.

На събитието беше подчертано, че с камерите по никакъв начин няма да се нарушават правата на гражданите.

„Тази система ще бъде използвана само и единствено за безопасността на хората, превенция и предотвратяване на вандалски и хулигански прояви“, подчерта Стефан Радев.

Той допълни, че предстои разширяване на системата на територията на цялата община.

„Имаме изготвен проект за поставяне на видеонаблюдение в парк „Асеновец“. Не спираме да правим планове за разширяване на системата в различни посоки, в това число и към Вилна зона, но приоритет винаги са училища, детски градини, паркове, места за обществено ползване. Когато ги наситим с камери, продължаваме и в други посоки. Малките населени места също са ни приоритет. На някои точки вече има изградено видеонаблюдение“, обясни кметът.

Общината модернизира и автопарка на общинска охрана. Днес бяха представени и два нови автомобила за работата на служителите в дружеството.

„С това обновяване се улеснява работата на колегите. С автомобилите те могат да реагират на сигналите, когато бъдат забелязани хулигански или вандалски прояви“, посочи от своя страна управителят на „Общинска охрана и СОТ-Сливен Петко Чолаков.

Стефан Радев беше категоричен, че общината ще продължи работа по разширяване обхвата на системата, която да осигурява безопасността и спокойствието на гражданите, както и опазване на обществения ред.

„Убеден съм, че това е пътят и трябва да продължим в тази посока на превенция и доброто взаимодействие с полицията. Ние сме решени да продължим да влагаме средства за сигурността на гражданите“, подчерта кметът Радев.

Сред официалните гости на събитието бяха още председателят на Общинския съвет Димитър Митев и заместник-областният управител Камен Костов.

 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!