Обратно към категорията

С молебен за здраве, демонстрации и изложби ще отбележим Седмицата на пожарната безопасноста

Добавено на: 11.09.2022 10:29
   

В периода от 12 до 18 септември предстои традиционното провеждане на „Седмица на пожарната безопасност”, както и честването на професионалния празник на служителите от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР – 14 септември.
Редица мероприятия са организирани в районните служби за пожарна безопасност в цялата страна.
Игри и състезания с тематика в областта на пожарната безопасност и защита на населението ще се проведат от инспектори в детските градини „Свобода“ и „Слънце“ в Ямбол, както и в Средно училище „П. К. Яворов“ – Стралджа.
В Елхово на 12 септември от 10 часа ще бъде отслужен молебен за здраве на всички действащи служители от РСПБЗН-Елхово и участък-Болярово и на техните семейства, след което ще се проведе и тържествено събрание с целия личен състав.
Демонстрации на тактико-техническите възможности на силите и средствата за реагиране при пожари, катастрофи и бедствия са предвидени на 13 и 14 септември от 10 до 12 часа в Ямбол, както и на 14 септември на централния площад в Елхово.
На 15 и 16 септември ще се проведе турнир по тенис на маса между служителите на РСПБЗН-Елхово и участък-Болярово.
Деца от групи за пред¬уч謬лищна подготовка от детски градини в гр. Сливен ще посетят РСПБЗН-Сливен на 13 септември. Както в Сливен, така и в РСПБЗН в Нова Загора, Твърдица и Котел, от 12-ти до 16 септември организират Дни на отворените врати с демонстрация на възможностите на службата за извършване на оперативни дейности, разясняване на мерки за по-жарна безопасност и защита при пожари и бедствия. Приемна за граждани се разкрива и в парк „Юнак“.
На 13 септември от 11.00 ч. до 12.00 ч. в залата на РСПБЗН-Сливен, гр. Сливен, ул. „Г. Раковски” № 22а, ще се проведе тържествено събрание с участието на представители на местната власт, партньорски организации и ветерани от органите за ПБЗН.
На 16 септември от 11.00 ч. на градски гробищни паркове, гр. Сливен ще бъде отдадена почит и полагане цветя на гробовете на починали през последните години служители на РСПБЗН-Сливен.
Същия ден от 14 часа на гробищен парк гр. Нова Загора ще бъде отдадена почит на загиналия пожарникар при изпълнение на служебния си дълг Петър Марков.
Планирани са и демонстрационно пожаротактически занятия пред деца от ДГ „Тракийче“, гр. Нова Загора, деца от групи за предучилищна подготовка от ДГ „Дъга“ в гр. Котел, Детска градина „Щастливо детство“- гр. Твърдица.
В Музея на котленските възрожденци в Пантеон на „Г. С. Раковски“, гр. Котел са открити изложба на тема: Символи на държавността – пожарникарски каски, шапки, униформи и др., във връзка с историята на противопожарното дело и фото изложба на детски рисунки с тематика в областта на ПБЗН.

Всички прояви ще бъдат съобразени със спазване на указанията, дадени от Министерство на здравеопазването, относно ограничаване разпространението на респираторното заболяване COVID 19.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Две брутални убийства потресоха ямболски квартал
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!