Обратно към категорията

Музейна сбирка откриха в ОУ "Юрий Гагарин" - Сливен

Добавено на: 12.04.2023 09:19
   

Музейна сбирка отвори врати в Основно училище „Юрий Гагарин“ – Сливен, съобщиха от учебното заведение, което тази година отбелязва 50-годишен юбилей.

Сбирката представя фотографии и предмети от пътя на училището през годините. Част от експонатите са свързани с космонавта Юрий Гагарин, чието име носи училището. Музейната сбирка беше открита от директора Галя Илиева в присъствието на проф. д.ф.н. Йорданка Семкова от Института за космически изследвания и технологии - БАН, Красимир Стоянов – летец-изпитател и Константин Пеев от Руския културно-информационен център. За откриването на музейната сбирка и последвалата „Среща на поколенията“ дойдоха бивши директори, учители и приятели на училището.

Откриването на музея е част от програмата на ОУ „Юрий Гагарин“ за отбелязване на годишнината. Тя започна със  среща-разговор на тема: "С поглед към звездите" с летци от авиобаза "Безмер" и ученици от училището. През февруари бе обявен конкурс за рисунка „Пътуване в Космоса“, в който се включиха над 1200 деца от цялата страна.

Източник: БТА


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!