Обратно към категорията

Мъж от гр. Сливен, задържан с 1.5 кг. марихуана, остава в следствения арест

Добавено на: 08.02.2021 15:07
   

Бургаският апелативен съд не уважи жалбата на Мирослав Б. от гр. Сливен за промяна на наложената му мярка за неотклонение от „задържане под стража“ в  „домашен арест“. Той е обвинен за това, че на 30.01.2021 г. в гр. Сливен, без надлежно разрешително е държал, с цел разпространение,  около 1,5  кг. високорисково наркотично вещество – канабис/марихуана.

На 1 февруари 2021 г. Сливенският окръжен съд е взел спрямо Мирослав Б. мярка за процесуална принуда „задържане под стража“.

Тричленен състав на Апелативен съд – Бургас намери искането в жалбата за неоснователно и потвърди като правилно и законосъобразно определението на Окръжен съд – Сливен.

Престъплението, в което е обвинен Мирослав В., е тежко, като за него е предвидено наказание от 2 до 8 години “лишаване от свобода”, и „глоба“ в размер от 5000 лв. до 20 000 лв.

Според въззивния състав правилно първоинстанционният съд е посочил, че по делото са налице достатъчно данни за този етап на разследването, за да обосноват наличието на подозрение за вероятно участие на обвиняемия в престъпното деяние, за което е привлечен към наказателна отговорност.

Апелативните съдии приемат за обосновани и изводите за наличие на реална опасност както към укриване на Мирослав Б., така и към извършване на ново престъпление. Опасността се извежда от предвиденото наказание за престъплението, голямото количество иззето наркотично вещество и факта, че у обвиняемия е намерена голяма сума пари, при липса на трудова заетост – негова и на жената, с която живее на семейни начала. По делото има данни, че е възможно и тя да е съпричастна към деянието. Укритото наркотично вещество е било в жилището им, където живеят с малолетните си деца.

Според въззивния съд постоянния адрес, необремененото съдебно минало и наличието на дете са безспорни, но не могат да се противопоставят на тежкото престъпление и обстоятелствата, водещи до извод за опасност от укриване.

Разследването е в началанен етап, предстоят множество следствени действия, указано е назначаване на експертизи. Към момента взетата мярка за неотклонение „задържане под стража“ е адекватна на целите на закона и е съобразена с доказателствата.

Определението на Апелативен съд – Бургас е окончателно.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!