Обратно към категорията

Началникът на РЗИ Сливен подава оставка заради създалото се напрежение в града

Добавено на: 08.06.2020 09:10
   

Началникът на РЗИ-Сливен д-р Петя Балулова е обсъдила с кмета Стефан Радев  намерението си днес да подаде оставка, като се е аргументирала със създалото се напрежение в града  заради увеличения  брой на заразени с коронавирус. Това обяви кметът. Той посочи, че 18 са заразените с Ковид-19 от персонала в МБАЛ „Хаджи Димитър” Сливен, като двамата нови са обявени днес. Всички те са настанени в болница, състоянието им е добро.

По препоръка на здравен инспектор доц. Ангел Кънчев и с решение на Областния кризисен щаб се провежда цялостна дезинфекция на частната болница „Хаджи Димитър“ в Сливен. Към момента здравното заведение е затворено и ще отвори врати, когато взетите от РЗИ проби покажат отрицателен резултат.

От началото на епидемията досега инфектирани от коронавирус пациенти се приемат само  в инфекциозните  отделения на областната МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ и на Военната болница в Сливен.

„В момента има пет свободни места във Военна болница, но ако е необходимо, след преструктуриране техният брой може да се увеличи. Леглата в Инфекциозното отделение на областната болница са заети, но ако се наложи, има план за реорганизация за увеличаване и на техния брой”, поясни още Стефан Радев.

Dnews.bg


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!