Обратно към категорията

Националното животновъдно изложение край Сливен представя над 600 животни

Добавено на: 10.10.2019 11:31
   

Петнайсетото Национално животновъдно изложение край Сливен представя над 600 животни, съобщиха организаторите от Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството и Министерство на земеделието, храните и горите.

Изложението под надслов "Среща на елита" ще се състои в изложбения център край Сливенски минерални бани на 11 и 12 октомври. За поредна година на едно място ще се съберат селекционери и собственици на видове и породи животни, отглеждани на територията на България. Най-многобройни ще бъдат животните, представящи овцевъдството и козевъдството - 430 от общо 39 породи. Говедовъдството ще бъде представено със 150 животни от млечни, месодайни и автохтонни породи. Ще бъдат показани още коне, кучета, зайци и птици.

През първия ден от изложението - 11 октомври са предвидени демонстрация на кучета и посещение на изложбения център от ученици. На 12 октомври - събота от 10.30 часа министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще открие официално събитието, в програмата са включени демонстрации на животни, дефилиране на конна полиция и фолклорни изпълнения. Ще се извърши награждаване на победители в конкурс за рисунка, конкурс за майстор-месар и др.

 

По време на изложението ще бъде организиран голям фермерски пазар.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!