Обратно към категорията

Не достигат сградите за детски градини и училища в област Сливен

Добавено на: 27.11.2019 10:52
   

Има сериозна необходимост от разширяване на сградния фонд за детски градини и училища в Сливенска област. Това стана ясно от заседанието на Областният координационен съвет за обхват на децата и учениците в образованието.


И в четирите общини на областта са сформирани групи с подлежащите на задължително предучилищно обучение деца на 5 и 6 години. За сметка на това в някои населени места са принудени да редуцират броя на записаните в детските градини деца под 5 години, тъй като не достигат помещения. Най-големи нужди в това отношение имат детските заведения в община Твърдица, в две от големите села в областта – сливенското с.Тополчане и котленското с. Градец, където въобще няма детски градини, както и в сливенското с. Сотиря и твърдишкото с. Сборище, където детските градини нямат собствени сгради и заемат непригодна за нуждите им база.

От разширение на сградния фонд се нуждаят част от основните училища в големите села на областта, в които има ръст на раждаемостта. Сградите са построени преди 20-30 и повече години и капацитетът им не е достатъчен. Във връзка с това общините и образователните институции настояха за разяснения към кое от министерствата, ангажирани с обхвата, да се обърнат за решаване на тези проблеми и кои ще са източниците на финансиране.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!