Обратно към категорията

Нов проект на Сдружение "ПРО" и Младежки дом - Сливен

Добавено на: 13.01.2020 11:37
   

Сдружение с нестопанска цел «ПРО» и Младежки дом организираха презентационно събитие по проект, финансиран по Национална програма за младежта на ММС «ПРО-предизвикателството» на 10.01 в зала "Май" на Община Сливен.Това е първото събитие от проекта, който предлага на учениците от последните класове програма  за личностно и кариерно развитие в контекста на предприемаческото мислене и култура. Програмата цели да формира така наречените „меки” умения, да подобри подготвеността на около 150  млади хора за живота, да ги активира и мотивира за бъдещето им. Това е съвременна програма за „учене чрез опит” в  тематичните области: 

критично мислене и дебат, решаване на проблеми, вземане на решения, инициативност, цели и целеполагане, управление на времето и др., които са общи за всички осем компетентности в Европейската рамка на ключовите компетенции на подрастващите. Изграждането им е важен фактор за усъвършенстване развитието на личността на младите хора, за повишаване на мотивацията,предприемаческата култура и личностно израстване.  Останалите дейности по  програмата ще се осъществят  в пет избрани учебни заведения от водещата организация в гр. Сливен,  в читалище "П.Р.Славейков"- гр. Бургас и в Центъра за подкрепа на процеса на личностно развитие - гр. Ст. Загора. 

Участниците ще подготвят свои образователни, жизнени и предприемачески проекти под менторството на експерти и млади предприемачи.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!