Обратно към категорията

Нови информационни табели за туристически маршрути бяха поставени в планината край Сливен

Добавено на: 14.04.2023 10:59
   

Югоизточното държавно предприятие – Сливен (ЮИДП), заедно с фондацията „Стария бряст“ и природния парк „Сините камъни“, поставиха нови информационни табели за туристически маршрути край Сливен. Това съобщиха от ЮИДП.

Инициативата е подкрепена от предприятието и е по идея на фондацията, като част от ежегодния маратон „Хайдушки пътеки“, който се прави за празника на града - Димитровден. Организаторите планират до края на проекта да бъдат поставени близо 1000 табели, упътващи до най-разпространените маршрути в природния парк „Сините камъни“. На тях са посочени както разстоянието до конкретните забележителности и местности, така и ориентировъчно време, за което се стига до тях.

„Хайдушки пътеки“ е единственият маратон, чието трасе изцяло се състои от използвани от хайдутите древни пътеки, съществуващи и до днес, вече като туристически маршрути. Трасето преминава в близост до всички четиринадесет известни, но все още недостатъчно проучени крепости, като някои от тях пресича изцяло, имайки за цел да ги покаже и популяризира. Първото му издание беше през 2016 година. Над 42-километровото панорамно трасе преминава през най-интересните исторически и природни забележителности на Сливен и планината над града. Маршрутът е с обща денивелация 2500 м, а продължителността - 42 км 195 метра. 

Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!