Обратно към категорията

Нови над 2200 тома литература във фондовете на Регионалната библиотека в Сливен

Добавено на: 31.10.2023 10:57
   

Над 2200 нови издания постъпиха във фондовете на Регионална библиотека „Сава Доброплодни” - Сливен по проект „Българските библиотеки - съвременни центрове за четене и информираност” - 2023г., съобщиха от културната институция.

Проектът е насочен към попълване с нови книги и други информационни носители на библиотечните колекции на обществените библиотеки с цел насърчаване на интереса към книгите и четенето и подкрепа за развитието им.

Проектът на РБ „Сава Доброплодни” е на стойност от над 24 000 лв., с включено и собствено участие, като заглавията в проектното задание са подбрани от най-новата продукция на над 70 български издателства и са от различни отрасли на знанието. Над двадесет и пет процента от включените заглавия са от съвременни български автори. Чрез проекта се набавят и албуми, комикси, нотни издания и нетрадиционни носители на информация.

По-голямата част от новите заглавия ще бъдат на разположение в залите за свободен достъп, Детския отдел и читалните на библиотеката още през месец ноември.

Последното обновяване на фондовете на бибилиотеката по този проект бе в навечерието на Коледа м.г., когато във фондовете на Регионална библиотека „Сава Доброплодни” - Сливен постъпиха над 2200 нови издания.

Източник: БТА


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!