Обратно към категорията

В област Сливен е нараснал броят на учениците, пребиваващи трайно в чужбина със семействата си

Добавено на: 29.01.2020 09:16
   

В област Сливен е нараснал броят на учениците, пребиваващи трайно в чужбина със семействата си, който към момента възлиза на 3 699 деца. Това съобщиха от областната администрация, където е заседавал координационният център по механизма за обхват в образованието.
Към момента със статус "учащи" в областта са 24 313 деца и ученици на възраст от 5 до 16 години. От тях 1 785 са в риск, тъй като са допуснали над 40 отсъствия по неуважителни причини.
Към 27 януари 2020 г. в информационните системи на МОН и ГРАО със статус "за обхват" са 4 430 деца и ученици. Близо една четвърт или 1 072 са децата между 5 и 7 години, които не са обхванати в образованието.
Екипите срещали затруднения в откриването и задържането на част от децата, чиито родители живеят в сливенските квартали с преобладаващо ромско население "Надежда" и "Комлука", както и в новозагорския кв."Шести".
По данни на РДСП, през последните три месеца на миналата година са били прекратени помощите на 932 семейства за 1005 деца в областта. Практиката показва, че глобите не постигат очаквания ефект и са несъбираеми. От 2016 г. досега в община Сливен са издадени наказателни постановления за глоби с общ размер 19 750 лева. От тях са платени едва три глоби общо за 150 лева.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!