Обратно към категорията

В област Сливен се въвеждат мерки срещу птичи грип

Добавено на: 15.11.2023 15:41
   

В област Сливен се въвеждат мерки срещу птичи грип, съобщиха от областната администрация след заседание на Областната епизоотична комисия.

Със заповед на областния управител се забраняват организирането и провеждането на панаири, пазари и изложби на всички видове животни и птици, животински продукти, изложби на домашни животни и птици, включително и екзотични видове. Въвежда се забрана и за отглеждането на домашни птици на открито.

В момента се извършва епизоотично проучване и проследяване на движенията на домашни и други птици, яйца, продукти и странични животински продукти, добити от тях, фураж за птици с цел намиране първоизточника на заразата. Ще бъдат информирани орнитоложките дружества и ловни дружинки, за да може при евентуално откриване от тяхна страна на мъртви животни, те да бъдат веднага предоставени за лабораторни изследвания.

От 10 ноември със заповед на изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните има забрана за организирането и провеждането на пазари за всички видове домашни животни и птици. Мярката е във връзка с усложнената епизоотична обстановка и има превантивен характер срещу възможното разпространение на болести по животните.
Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!