Обратно към категорията

В Областната администрация в Сливен обсъдиха пресичане на евентуални схеми за купуване на гласове чрез предоставяне на дърва за огрев

Добавено на: 30.08.2022 09:50
   

В Областната администрация в Сливен обсъдиха пресичане на евентуални схеми за купуване на гласове чрез предоставяне на дърва, съобщиха от пресцентъра на институцията. В срещата участваха областният управител Минчо Афузов и ръководствата на ОДМВР-Сливен, Югоизточното държавно предприятие (ЮИДП) и директорите на държавни горски стопанства.

Минчо Афузов посочи, че има опити да се купуват избиратели срещу обещания за дърва. Често в схемата участват и кметове на населени места, в чиито правомощия е изготвянето на списъците за доставка на дърва на преференциални цени.

В хода на срещата стана ясно, че някои кметове, вместо да изготвят актуални справки с имена на социално слаби, с право на по-евтини дърва за огрев, използват директно избирателните списъци. Директорът на ЮИДП Димчо Радев информира, че някои частни фирми са отказали да изпълняват заявки за доставка на дърва, обосновавайки се с високите цени на горивата и високата себестойност. Това е довело до допълнителен натиск върху търсенето в складовете на държавните горски стопанства.

На работната среща бе постигнато съгласие да се търсят всички възможности за стимулиране на добива и търговията с дърва за населението, както и да се вземат мерки срещу евентуална спекула с цените на дървения материал. Участниците се обединиха около предложението на директора на ОДМВР комисар Димитър Величков, при съмнения за контролиран вот чрез дървата за отопление, списъците, изготвени от кметовете на населени места, да се предоставят и на институциите, ангажирани със законосъобразността на изборния процес.

"Ще бъдем безкомпромисни при сигнали за купуване на гласове срещу обещания за дърва", бе категоричен областният управител Минчо Афузов.

Източник: БТА


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!