Обратно към категорията

Обновяват пречиствателната станция за отпадни води в Сливен

Добавено на: 23.02.2022 15:00
   

Обновяването на пречиствателната станция за отпадни води на Сливен трябва да приключи до началото на февруари 2023 година. Символичната първа копка на ремонтите бе направена на 23 февруари от областния управител Веселин Вълчев, председателя на общинския съвет Димитър Митев и управителя на „В и К – Сливен“ ООД инж. Севдалин Рашев. „С рехабилитацията и доставката на ново оборудване за това съоръжение ще изпълним европейските екологични изисквания за пречистване на водите и опазване на природата“, каза на кратката церемония Веселин Вълчев. Областният управител заяви, че очакваният екологичен ефект ще внесе добавена стойност за Сливенска област като привлекателно място за живот и стопанско развитие. Управителят на водния оператор Севдалин Рашев подчерта, че сред предвиденото ново, съвременно оборудване с особена значимост е доставката и монтажа на ко-генератор. Той ще е изключително полезен при нарасналите цени на електроенергията. Той определи ремонта като „мечтан и дълго очакван проект“ от служителите на дружеството.

Отец Стилиян Станков отслужи водосвет за здраве и успешна работа на съоръжението. „Да стои върху основа, да е твърдо като камък, да не го събарят ни вятър, ни дъжд, ни друга стихия“, каза той.

Реконструкцията и обновяването на пречиствателната станция за отпадни води се извършва по европроект за изтраждане на В и К – инфраструктура, финансиран от ОП „Околна среда“ 2014 – 2020, съфинансиран от ЕС чрез Кохезионния фонд. Стойността на дейностите по обекта са за близо 10 млн.лева, а за надзора и инженера – на близо 380 хил.лева.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!