Обратно към категорията

Обществено обсъждане в Нова Загора за бъдещето на гаровия комплекс

Добавено на: 25.03.2022 07:41
   

Обществено обсъждане за бъдещето на гаров комплекс Нова Загора, по инициатива на министъра на транспорта Николай Събев ще се състои днес от 12.00 часа в Нова Загора., съобщава БНР.

Очаква се в дискусията да се включат представители на инициативния комитет, който настоява да бъде запазена старата сграда на железопътната  гарата, Национална компания „ Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) и община Нова Загора.

От Инициативния комитет за запазване на сградата  миналата година се обявиха срещу проекта на НКЖИ за изграждане на гаров павилион, който да замени функциите и, и дори имаше протест. Информира Стоян Радев.

Общинският съветник и председател на Инициативния комитет Кремена Петрова каза, че най-новото решение е спорният обект да бъде изграден до историческата сграда.

„Смятаме, че това е абсолютно неприемливо, както от градоустройствена, така и от архитектурна гледна точка.“

Петрова каза още, че ще настояват пред министър Събев средствата за новия обект да бъдат пренасочени за реновирането на съществуващата сграда.

„Ние си имаме гара и настояваме тази сграда да бъде реновирана и да продължи да бъде действащо приемно здание. Ние категорично не приемаме изграждането на този павилион.“

Министър Събев ще изслуша всички заинтересовани страни, преди да вземе окончателно решение за изпълнението на проекта, се казва в съобщението до медиите.

Старата сграда на железопътната гара е паметник на културата от местно значение. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!