Обратно към категорията

Община Котел организира детски конкурс за изработка на най-красива мартеница

Добавено на: 04.02.2023 09:56
   

Община Котел организира детски конкурс за изработка на най-красива мартеница-украшение, съобщиха от общинския пресцентър. В него могат участват деца и ученици на възраст от 7 до 14 години, като всеки се състезава с по една творба, която трябва да бъде оригинална авторска.

Конкурсът се прави за първа година, като целта е да се насърчи креативността на децата и познанието им за традициите, каза за БТА Божана Попова, експерт "Връзки с обществеността" в общината. Тя припомни, че през миналата година от институцията организираха благотворителен мартенски базар под надслов: „Купи мартеница – дай живот на гората". Мартениците изработиха общински служители, жени от пенсионерски клуб и деца от местен кръжок, а със средствата бяха купени фиданки за залесяване.

Крайният срок на изпращане на творбите е до 20 февруари 2023 година на адреса на общината, а към всяка мартеница трябва да бъдат посочени имената на участника, възраст, адрес, координати на училище и учител, с когото детето е работило, както и телефон за връзка.

Най-красивите и оригинални мартеници ще получат парични награди. Победителите ще бъдат обявени най-късно до 27 февруари 2023 г. на сайта на Община Котел.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!