Обратно към категорията

Община Сливен предлага намаление на част от таксите за хотели и ресторанти

Добавено на: 08.03.2021 11:47
   

Община Сливен ще предложи намаляване с 50 процента наемите на общински имоти и таксата за тротоарно право до края на годината за хотели и ресторанти. Това стана ясно от среща на зам.-кмета по финансите Румен Иванов и представители на сдружението в бранша в Сливен. Мярката е по предложение на кмета Стефан Радев заради затрудненията, които изпитва този бизнес, вследствие на коронавирусната епидемия. Миналата седмица той възложи на финансовите експерти да направят оценка колко ще струва на бюджета евентуалното намаляване и вариантът беше предложен по време на срещата с бранша на 6 март.

Според председателя на Сдружението на ресторантьорите и хотелиерите Христо Стоянов Община Сливен е реагирала адекватно на поставените от бранша въпроси и предложения. Двете страни ще си сътрудничат по въпросите на туризма, наболелите проблеми и за организиране на събития. 

Кметът Стефан Радев заяви, че според възможностите, които има Общината, се търси начин да бъде оказана помощ, защото е важна подкрепата за засегнатите в пандемията. „Това, което ние имаме като варианти за реакция, ще бъде направено. От началото на епидемията до сега Общината предприе редица мерки, с които подкрепя лечебните заведения, осигурява дезинфекция на възлови обществени места, хранителни продукти, тестове и много други. Продължаваме да надграждаме, в зависимост от средствата, с които разполагаме и имаме възможност да заделим“, каза Стефан Радев. Предстои предложението за намаляване наемите на общинските имоти и таксата тротоарно право да бъде предложено за гласуване от Общинския съвет.

По време на извънредното положение през 2020 година Община Сливен освободи от наеми и тротоарно право неработещите обекти на фирми, наематели на общински обекти. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!