Обратно към категорията

Община Сливен продължава дейностите по проект „Наследството на Сливен – пленяващо и многолико“   

Добавено на: 01.09.2023 08:31
   

Продължава изпълнението на дейностите по проект BGCULTURE-1.001-0013-C01 „Наследството на Сливен – пленяващо и многолико“. Проектът е по Програма РЗ14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, резултат 1 „Подобряване управлението на културното наследство“, Подрезултат 1.1 „Културно наследство, представено в ревитализирани, реставрирани и реновирани места“. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

През следващите месеци предстои да бъде представено културното наследство на всеки от основните етноси в Сливен. Ще бъде предоставена възможност за представяне на културната идентичност на местните етноси с цел да се стимулира повишаване толерантността, разбирането и приемането на различни културни ценности.

Основната цел на проекта е да се съхрани и популяризира културното наследство на Сливен чрез обновяване на пространствата за излагане на културни ценности и подобряване управлението на културните институти. Партньори в изпълнението му са Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“, Художествена галерия „Димитър Добрович“ и Федерация на културно-просветно дружество на каракачаните в България. 

 

--


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!