Обратно към категорията

Община Сливен продължава изпълнението на инфраструктурните проекти

Добавено на: 22.10.2019 13:01
   

Община Сливен продължава дейностите по инфраструктурните проекти. На пресконференция днес заместник-кметът Румен Иванов съобщи, че се очаква разрешително за строеж по проект, който е чакан от дълги години от гражданите на Сливен.

„Това е водоснабдяването на квартал „Ново село“ 2 А, селищно образувание „Изгрев“, местността „Хисарлъка“. В момента правим проучване, проектиране и изграждане на съоръжение за водовземане в различни части на града, предвид идеята и визията на общината градът да стане по-зелен, а това няма как да стане без наличие на вода“, обясни Румен Иванов.

Той добави, че успешно са приключили и асфалтовите дейности в града.

„Над 2 милиона и 800 хиляди лева са инвестирани в ремонт и изграждане на улици. От тях 2 милиона и половина са целеви средства от държавата. Продължават и ремонтите на тротоарите в общината. Приоритет са училища, детски градини и обществени сгради. Имаме визията тази политика да продължи и занапред. Има и обекти, които в момента са на етап по избор на изпълнител. Това са алеи и гробищния парк. За основния ремонт на булевард „Хаджи Димитър“ също има процедура. Предстои избор на изпълнител. Предстои сключване на договор за изграждане на улица в квартал „Даме Груев“, където премахнахме незаконни гаражи“, каза още Иванов.

Работи се също по генерален план за организация на движението в цялата градска част.

„Такъв план общината не е имала, а е много важен за движението в града. В същото време продължаваме с дейностите по пешеходната пътека на Хамам баир“, обясни Румен Иванов.

Също така ще се ремонтират площадките в населените места. Предстои изграждане на изцяло нова детска площадка в квартал „Младост“ до Детска градина „В. и Х. Папазян”. Пусната е също процедура за ремонт на Детска градина „Звездица“.

Община Сливен продължава изпълнението си на един от основните приоритети за обновяване и изграждане на спортните съоръжения в града.

„Продължаваме с ремонта на комплекс „Асеновец“. Предполагам, че той ще приключи до края на годината. Също така предстои и ремонт на покрива на зала „Младост““, каза заместник-кметът.

Той допълни, че дейностите по саниране на жилищните сгради продължават. Сключените договори са за 51 блока. До този момент 25 сгради са готови. В процес на изпълнение са още 18.

Заместник-кметът Румен Иванов съобщи още, че в сряда ще започне обновяването на надлеза при село Самуилово. Той изрази надежда дейностите по този проект да приключат до края на тази година.    


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!