Обратно към категорията

Община Сливен започна ремонт на двора на спортното училище.  Продължават  ремонтните дейностите и по тротоарите    

Добавено на: 01.04.2024 12:37
   

Следвайки амбицията си за подобряване и за поддръжка на образователната инфраструктура в града, Община Сливен предприе ремонт на двора на Спортно училище „Димитър Рохов“. За това съобщиха от Дирекция „Общинска инфраструктура“.

Дейностите са част от програмата на Общината за възстановяване и въвеждане в експлоатация на спортни игрища на учебни и детски заведения.

Амортизираната асфалтова настилка на дворното пространство на спортното училище предстои да бъде подменена, ще бъде изградена и нова тротоарна настилка. Планира се и облагородяване на пространството.

През 2023 г. Община Сливен обнови дворните пространства и спортните площадки на четири училища. Това бяха  „Христо Ботев“, „П. К. Яворов“, „Константин Константинов“ и ППМГ „Добри Чинтулов“.

От общинската Дирекция съобщиха още, че дейностите по договор, свързани с ремонта на част от инфраструктурата в града, продължават. В момента тече ремонт на част от настилката по Главната улица, в района на Ресторант „Печ“. На финален етап са дейностите по тротоарната настилка в района на Начално училище „Васил Левски“. Очаква се ремонтите да приключат в предвидените срокове.

Изграждането на тротоарни настилки, бордюри и ремонт на вече съществуващи такива в Сливен, се планира и занапред, уточниха от Дирекцията. С приоритет ще бъдат пространствата около училищата и детските градини и места със засилен пътникопоток.

Средствата за ремонтите са осигурени от общинския бюджет. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!