Обратно към категорията

ОбщинаСливен поставя още контейнери за отпадъци от текстил и обувки

Добавено на: 04.05.2023 09:36
   

Община Сливен съвместно с „М-текс рециклиране на текстил“ ООД разширява системата за разделно събиране и последващо третиране на отпадъци от текстил и обувки.

Специализирани контейнери за събиране на текстил и обувки ще бъдат поставени на още две места в града: в кв. „Република“ – ул. „Д. Димитров“ срещу блок 1 и кв. „Сини камъни“ до блок 63.  

До момента такива контейнери са поставени в кварталите „Клуцохор“, „Кольо Фичето“, „Ново село“, „Българка“, „Сини камъни“, „Дружба“, „Младост“, „Ст. Заимов“. В центъра на града контейнерите са три. Повече информация за разделното третиране на отпадъци от текстил и обувки може да се намери на сайта на Общината чрез линка: https://mun.sliven.bg/okolna-sreda-otpadyci#masovi

На сметищата в Европа всяка година се изхвърлят милиони тонове облекла. Тези количества стават все по-големи заради водещия бизнес модел на „бързата мода“ и свръхпотреблението на дрехи. Нараства значително проблемът с местата за депониране на отпадъци, а някои видове дрехи имат нужда от повече от 50 години за разграждане. В същото време употребяваните дрехи и други текстилни изделия са ценен материал, който не бива да свършва на сметищата, казват еколозите.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!