Обратно към категорията

Общината купува от държавата терена, в който се намира сградата на банята на Сливенски минерални бани

Добавено на: 30.06.2023 08:50
   

Община Сливен да закупи от държавата терена на Сливенски минерални бани, в който се намира сградата на банята, която е общинска собственост. Това решение гласува днес Общинският съвет по предложение на кмета Стефан Радев. Пред журналисти той поясни:

„Община Сливен е собственик на банята, но парцелът, на който е разположена сградата, беше съсобствен между Общината и държавата. Освен това тя имаше още четири сгради на този терен, което възпрепятстваше каквото и да е предприемане на инвестиционни намерения. Затова решихме да изкупим дела на държавата, за да може парцелът на банята и сградата да останат общинска собственост, за да се решават по-сериозно въпросите в този имот“.

В момента Общината работи по подготовката за ремонт на покрива, за да се спрат процесите на компрометиране на сградата. След това ще се търси концесионер или наемател на самата баня.

За закупуване на терена са заделени малко над 40 хиляди лева. За закупуване на четири рушащи се сгради на неговата територия – малко над 30 000 лева.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!