Обратно към категорията

Общината премахна опасна жилищна сграда в центъра на Сливен

Добавено на: 18.08.2022 12:41
   

Опасна за здравето и живота на гражданите жилищна сграда, частна собственост, бе премахната от Общината след жалба на живущите в района.

Едноетажната къща в центъра на града, на ул. „Щросмайер“ зад НТС, е била необитаема. Започнала да се руши. По данни на съседите, състоянието й още повече се влошило,  след като в нея самоволно започнали да пребивават различни лица.  Пожар допълнително увредил постройката и причинил щети на два апартамента в съседна кооперация.

При извършените проверки от общински специалисти по подадения сигнал е констатирано, че сградата подлежи на премахване съгласно чл. 195 ал. 6 от Закона за устройство на територията. Тя е опасна, негодна за ползване, застрашена е от самосрутване, не подлежи на поправка и заздравяване, създава условия за пожари и е вредна в санитарно-хигиенно отношение.

Собствениците не са изпълнили заповедта на Кмета да премахнат опасната сграда. По тази причина Общината я премахна принудително и почисти терена. 

Предстои спрямо собствениците да бъде предявен иск за възстановяването на всички, направени от местния бюджет, разходи.

До принудително премахване на опасни постройки се стига рядко, тъй като повечето собственици сами изпълняват разпорежданията в указания срок. 

 -- 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!