Обратно към категорията

Общината разкрасява Сливен с близо 13 000 цветя, но вече започнаха кражби

Добавено на: 20.10.2022 10:37
   

Започна есенното обновяване на градинките, парковете и районите край основни улици в Сливен. От общинското предприятие „Озеленяване“ съобщиха, че  вече са засадени близо 13 000 нови есенни цветя и луковици. За съжаление, ден след началото на кампанията служители на предприятието установиха първите кражби. Извадени са стръкове лилиуми в градинките по протежението на бул. „Георги Данчев“. Днес липсващите цветя бяха възстановени.

В сегашното зацветяване са вложени по-големи количества и повече видове в сравнение с предходни години. Целта е да се създаде по-приятна градска среда не само в централния, а и в останалите райони на Сливен - в парковете „Юнак“ и „Асеновец“, в района на кръговото движение „Розова градина“, край бул. „Георги Данчев“, в кварталите „Българка“, „Сини камъни“, „Република“ и на други места. Хризантеми, рози, виоли и лилиуми вече красят част от площите. Засаждането продължава. Нарциси, лалета, сини минзухари и мускари ще цъфнат със затоплянето на времето след зимата.

Общината благодари на добросъвестните граждани, които пазят общото имущество и отправя апел при вандалски посегателства да подават своевременно сигнали. 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!