Обратно към категорията

От общината в Твърдица търсят информация за причината за горския пожар

Добавено на: 31.07.2021 08:48
   

От община Твърдица призоваха всеки, който има информация за причината за големия пожар в борова гора край града, да се свърже с администрацията. Издирват се граждани, които имат някакви данни за възникването на пожара, причини, причинители, небрежни действия, да се обадят на телефон 045442311 или лично в общината, като се гарантира анонимността им.
Кметът на общинския център Атанас Атанасов изрази благодарност към всички участвали в потушаването на пожара. Над 150 души от Общинска горскостопанска единица - Твърдица, Югоизточно държавно горско стопанство с представители от гр. Твърдица, Сливен, Нова Загора, Гурково, Котел, пожарникарите от пожарните команди в Твърдица и региона, РУ "Полиция" - Твърдица, тежка 75-тонна техника на ТЕЦ "Марица изток", военновъздушни сили с хеликоптер "Кугър", над 40 военнослужещи, доброволните формирования към община Твърдица, доброволци от града, гражданска отбрана, дарители, осигурили храна и вода.
Кметът изрази разочарование от пасивното поведение на хората в града и липсата на повече доброволци при гасенето.
Пожарът избухна североизточно от Твърдица в следобедните часове на 27 юли, като се предполага, че е тръгнал от нерегламентирано сметище.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!