Обратно към категорията

Общинският съвет решава дали да бъде изграден бюст-паметник на Георги Данчев в Сливен

Добавено на: 06.10.2022 15:12
   

Една от точките, които местният парламент предстои да гласува на редовна сесия другия четвъртък, 13 октомври, е изграждането на бюст-паметник на Георги Данчев в Сливен. Искането е входирано до местния парламент от Ротари клуб-Сливен и Инициативен комитет от бивши служители на Окръжен народен съвет и Градски народен съвет-Сливен.

Георги Данчев е председател на Окръжния съвет в Сливен в периода 1965-1980 г. Той участва дейно в осъществяването на редица проекти, които превръщат Града под Сините камъни в по-добро място за живеене. Сред тях попадат язовир „Асеновец“, пътните връзки в селищната система, концертни и театрални зали, филиала на Техническия университет, летище „Бършен“.

През март тази година бяха чествани 100 години от рождението на големия сливналия. Сред множеството граждани, дошли да изразят своите почит и уважение, бяха кметът Стефан Радев и председателят на Общинския съвет  Димитър Митев. Сливенският градоначалник подчерта, че личността на Георги Данчев ще остане недокосната от злободневието на новото време и пример за това, как човек трябва да работи за своя град и неговите жители. Това, по думите му, доказва, че хората имат чувствителност да оценяват другите, не с печата на времето, а с измерението на делата им. На поклонението тогава Стефан Радев увери още, че предложенията на инициативния комитет за поставяне на паметник на уважавания управленец, ще бъдат разгледани от Комисията по символиката и след нейно решение, ще се предприемат необходимите действия.

 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!