Обратно към категорията

ОДМВР-Сливен с мерки за сигурност по повод честванията на Националния празник на България

Добавено на: 01.03.2023 15:29
   

На територията на ОДМВР-Сливен са предвидени специализирани операции и превантивни действия за недопускане на престъпни посегателства, както и по линия на пътната безопасност по времена на отбелязване на Националния празник на България 3 март и съпътстващите го почивни дни. От 2 до 6 март ще се проведе специализирана операция „Алкохол, наркотици, неправоспособност и скорост“. В дните 2 и 5 март ще има засилено полицейско присъствие между 14,00 и 20,00 часа на входно-изходните пътни участъци в населените места. Екипи на сектор „Пътна полиция“ ще следят за спазване на скоростните режими с всички налични технически средства. Проверките ще са интензивни в участъците с повишена концентрация на пътни произшествия. Засилено присъствие ще има на път ІІ-53 в посока автомагистрала „Тракия“. Ще се следи за спазване ограниченията, въведени от АПИ, за движение на товарни автомобили. Проверките за употреба на алкохол и/или наркотични вещества остават засилени.

Охраната на обществения ред ще се осъществява при засилена патрулна дейност на територията на общинските центрове от дежурни екипи на криминална полиция, пътна полиция и групите „Охрана на обществения ред”. Предвидени са мобилни екипи, които да извършват обходи в малките населени места. ОДМВР-Сливен съветва гражданите при по-продължително отсъствие да предприемат мерки за опазване на дома и имуществото си.

ОДМВР-Сливен апелира за отговорно поведение на пътя, спазване на ограниченията, избягване на рисковото изпреварване, търпение и толерантност към останалите участници в движението.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!