Обратно към категорията

ОДМВР-Сливен с мерки за сигурност по време на предстоящите празничните дни

Добавено на: 12.04.2023 11:56
   

За обезпечаване на обществения ред по време на предстоящия голям християнски празник Великден и свързаните с него почивни дни в ОДМВР и РДПБЗН-Сливен е създадена организация за опазване на обществения ред, пътната и пожарна безопасност. 

Мерките, предприети от ОДМВР-Сливен, по отношение на опазването на обществения ред и сигурността, са в няколко насоки. В дните преди и по време на празника ще има засилено полицейско присъствие и контрол в района на храмовете в общинските центрове.

Дежурства и патрули ще има  в дните 15 април- Велика събота и 16 април Възкресение Христово. Ще се осъществява денонощен контрол  с оглед опазване на обществения ред и недопускане извършването на криминални престъпления. Екипи на икономическа полиция ще следят за извършване на нерегламентирана търговска дейност.

Екипи на Пътна полиция ще следят за спазване на Закона за движение по пътищата. Ще бъдат използване всички технически средства за контрол на скоростта. Ще се следи за нарушения на най-натоварените участъци в градовете, общинските и главни пътища, както и на местата с повишена концентрация на пътни произшествия на територията на районните управления в Сливен, Котел, Нова Загора и Твърдица. Контролът ще се осъществява: 13.04.23г. /четвъртък/ за времето от 14,00 до 21,00 часа, 14.04.23г. /петък/ за времето от 09,00 до 12,00 часа, 17.04.23г. /понеделник/ за времето  от 14,00 до 21,00 часа.

Предвидени са специализирани операции по установяване на неправоспособни водачи, както и за употреба на алкохол и наркотици. Проведени са срещи с РУО за предстоящи групови пътувания на ученици с цел служители на пътна полиция да проверят всички водачи, във връзка с правоспособността им, употребата на алкохол, упойващи вещества, както и техническата изправност на превозните средства.

Екипи на сектор „Пътна полиция”-Сливен ще следят за спазване на въведените от АПИ ограничения за движение на товарни автомобили.   

Екипи на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”-Сливен са извършили проверки във всички християнски храмове на територията на областта. Изготвени са предписания за пожарна безопасност, проверени са противопожарните уредите и техническите средства, указателните табели за своевременна  евакуация, проведен е инструктаж на служителите в храмовете. Проверени са обекти на територията на областта като туристически хижи, големи обекти за обществено обслужване, където се очаква да има голямо струпване на хора. При проверките не са констатирани нарушения. На Великден ще има дежурни екипи на регионалните служби ПБЗН в районите на по-големите храмове в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

От Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" съветват при посещение в храмовете да се спазват правилата за безопасност- свещите да се държат в негорими кутийки, да се спазва необходимото безопасно разстояние, да се спазва движението от вход към изход. ОДМВР-Сливен предупреждава гражданите да бъдат внимателни, бдителни и да не оставят личните си вещи без надзор. Водачите да бъдат толерантни към останалите участници в движението, да спазват правилата за движение и  да не сядат зад волана пили.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!