Обратно към категорията

ОДМВР-Сливен: Триногата е заснела 258 нарушения на скоростта в Сливенско за една седмица

Добавено на: 01.12.2023 13:58
   

На територията на ОДМВР-Сливен се осъществява ежедневен контрол по пътна безопасност и се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта, правоспособност и пешеходци. В ход е традиционната акция „Зима. До 4 декември акцент в акцията са пешеходците. ОДМВР-Сливен припомня, че пешеходците трябва да бъдат особено внимателни, когато се движат в тъмната част на денонощието и на места без осветление. Желателно е да бъдат със светли дрехи или да се поставят светлоотразителни елементи върху облекло или върху чантата. Водачите трябва да преминават с повишено внимание покрай учебни заведения и когато приближават пешеходна пътека. Всички места за преминаване на пешеходци са обозначени с път знаци и маркировка. На най-натоварените кръстовища в град Сливен пешеходните пътеки са осветени. ОДМВР-Сливен апелира за повишено внимание особено в най-натоварените часове-вечер между 17,00 и 19,00 часа и сутрин между 06,00 и 08,00 часа.

Екипите на ОДМВР-Сливен активно проверяват за употреба на алкохол и/или наркотични вещества от водачите на МПС на територията на общинските центрове и малките населени места в областта.

За периода от 23 до 30 ноември на територията на ОДМВР-Сливен са констатирани 794 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 120 актове за административни нарушения и 674 фишове, от които 258 за скорост, заснети с техническо средство ЕЦОН /тринога/. Установен е един водач, употребил алкохол. Един водач е отказал да бъде изпробван за употреба на наркотични вещества. Установени са петима неправоспособни водачи. За всички случаи са съставени актове и са образувани досъдебни производства.

За една седмица са проведени шест операции по метода широкообхватен контрол на територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. Активно се проверява подготовката на автомобилите за движение при зимни условия – гуми, светлини, течност за чистачки и други.

89 екипи са осъществили линеен контрол по автомагистрала „Тракия” и главните пътища І-6, І-7, ІІ-66, ІІ-53.

По автомагистрала „Тракия” е осигурено 24-часово дежурство. Следи се за спазване на скоростта, рисково изпреварване и опасно поведение от страна на водачите.

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg.
Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!