Обратно към категорията

ОДМВР-Сливен зачестява образователните беседите по безопасно поведени на пътя сред подрастващите

Добавено на: 24.11.2022 10:52
   

Сектор „Пътна полиция” – Сливен продължава своите обучителни беседи по безопасност на движението в училища и детски градини в глад Сливен и областта. Вчера началникът на сектор „Пътна полиция” в Сливен главен инспектор Илиян Николов и автоконтрольорите Николай Стойчев и Стефан Черкишлийски се срещнаха с децата от първи клас на СОУ „Константин Константинов” в град Сливен. Целта е да се затвърдят знанията по основните правила за пътна безопасност. На специално изградената площадка в зала, в сградата на училището, децата преговориха основните правила за движение в градски условия- движение по улицата, пресичане на пешеходна пътека, знаците на светофар и маркировка. Обърна се внимание и на безопасното поведение като пътници в превозните средства и водачи на велосипеди. Всички имаха възможност да покажат на практика какво са научили.

На финала децата имаха възможност да се запознаят отблизо с екипировката и техниката, използвана от пътните полицаи в ежедневната им работа. Интерес предизвика демонстрацията на проверка за употреба на алкохол с техническо средство.

Беседите по пътна безопасност в СОУ „Константин Константинов” продължават. Днес пътните полицаи ще се срещнат с ученици от втори клас.

Занятия по пътна безопасност се провеждат и в други градове и малки населени места на област Сливен. Инспектори Чавдар Евдокимов и Недялко Стефанов от Районно управление на МВР в Нова Загора провеждат редовни срещи с децата в училища и детски градини. Целта е да се затвърдят знанията за правилата на движение и да се провокира отношение към собствената безопасност и безопасността на останалите.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!