Обратно към категорията

Официална церемония за бойната група на полигон Ново село

Добавено на: 17.10.2022 07:08
   

Официална церемония по поемане на ролята на Рамкова държава от Италия за бойната група на територията на нашата страна ще се състои в понеделник в района на учебния полигон „Ново село“, съобщиха от Министерството на отбраната. 

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще посети полигона, където ще участва в официалната церемония, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Президентът Радев ще бъде посрещнат с почетен строй и ще приеме рапорта на командващия церемонията. На учебния полигон „Ново село“ преди това през деня Румен Радев ще има среща с върховния съюзен командващ за Европа генерал Кристофър Каволи.

На събитието на полигона „Ново село“ ще присъстват също служебният министър на отбраната Димитър Стоянов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, както и министърът на отбраната и началникът на отбраната на Италианската република Лоренцо Гуерини и адмирал Джузепе Каво Драгоне. 

В рамките на церемонията ще бъдат наградени военнослужещи от българска и италианска страна с принос към изграждането на бойната група. Ще бъдат представени въоръжение и техника на бойната група, сформирана на територията на България съгласно решения на Министерския съвет от 2 март и от 20 май т. г. за принос в усилването на отбранителния потенциал на НАТО за защита на териториалната цялост на страните членки.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ицо Хазарта пред 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!