Обратно към категорията

Още 28 души са под домашна карантина в Сливен

Добавено на: 10.03.2020 18:09
   

Още 28 души в Сливен и областта са под домашна карантина и лекарско наблюдение, считано от 9 март , съобщиха от областната администрация. Лицата са български и чуждестранни граждани, пристигнали от Италия.  С тях общият брой на гражданите, под домашна карантина заради коронавирусната инфекция, възлиза на 68 души.

Медицинското наблюдение на българските граждани се извършва от техните лични лекари, а на чужденците – от Регионалната здравна инспекция - Сливен.

В сайтовете на Министерството на здравеопазването и на Регионалната здравна инспекция е поместена подробна информация за заболяването от коронавирус,  начина на разпространение, мерките за предпазване, указания за действията, които трябва да предприемем при прояви на заразата като висока температура, кашляне, затруднено дишане и др. Изрично изискване е хората да уведомят личните си лекари за влошеното си състояние по телефона или чрез електронни устройства.

В създадената неблагоприятна ситуация с разпространението на вируса лекарите препоръчват често миене на ръцете, поддържането на добра лична хигиена, дезинфекция на работното място и вкъщи.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!